Essentiële oliën voor kinderen

4 essentiële oliën voor kinderen

Binnen mijn coaching maak ik ook gebruik van aromatherapie. Dit is een mooie manier om kinderen te ondersteunen en helpt om meer in balans te komen. Aromatherapie betekent letterlijk geurentherapie. Met aromatherapie maak ik gebruik van essentiële oliën. De geur van de olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. 

Er zijn veel verschillende essentiële oliën.

Ieder met hun eigen geur en werking. 

Essentiële oliën zijn heel geconcentreerd en hebben een krachtige werking. Daarom is het belangrijk om hier dan ook op een veilige manier mee om te gaan. Niet elke essentiële olie is geschikt om in te zetten bij kinderen. Het is verstandig, wanneer het kind nog niet bekend is met aromatherapie, te starten met ‘lichtere’ oliën en deze op de juiste manier te verdunnen. 

Welke essentiële oliën kan je gebruiken bij kinderen?

  • Citroen: Citroenolie is een fijne olie om in te zetten bij een vol, druk hoofd, bij onzekerheid & piekeren. En ook bij slaapproblemen kan citroenolie ondersteuning bieden. Het is een olie die energie geeft, zuiverend werkt, fijn is voor meer concentratie en ook meer vreugde en hoop geeft. De olie kan ondersteuning geven bij het zelfvertrouwen en kan helpen om zorgelozer te zijn.
  • Mandarijn: Mandarijn essentiële olie is een kalmerende en ontspannende olie. Een fijne olie om in te zetten bij spanningen, bedplassen, verdriet, prikkelbaarheid en onzekerheid. Mandarijnolie heeft de eigenschap om je geest lichter te maken en een gevoel van veiligheid te geven. Problemen vallen niet meer zwaar en je staat ‘lichter’ in het leven
  • Limoen: Limoenolie is subtieler en zoeter dan citroen. De olie helpt irritatie, zorgen en stress te verlichten dat verdriet en angst creëert. Het helpt je positief in het leven te staan en je zelfvertrouwen te vergroten. Het werkt verfrissend, zuiverend en geeft energie.
  • Lavendel: Lavendelolie is zowel rustgevend als verfrissend. Het is een heerlijk ontspannende olie en fijn om in te zetten waneer je last hebt van spanningen, stress, verdriet, irritatie, hyperactiviteit en slapeloosheid. Het is een olie die meer harmonie en evenwicht brengt en zorgt dat je meer in balans bent.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *