Holistisch Coachen, wat houdt dit in?

Ik werk als Holistisch Kinder- & Oudercoach en ik krijg regelmatig de vraag wat holistisch coachen precies is. In deze blog vertel ik je er meer over en hoop ik dat het hiermee wat duidelijker is wat het precies inhoudt.

Holistisch komt van het Griekse woord holos, wat heel betekent. En wil zeggen dat alles met elkaar verbonden is. Je kijkt naar het grotere geheel. Het gaat ervan uit dat er een interactie bestaat tussen lichaam, gevoel, denken en energie. Als voorbeeld; wanneer je een lichamelijke klacht hebt, kan dat worden gekoppeld aan één van de 3 andere aspecten. En andersom kunnen geestelijke klachten of storingen in je energie, weer zorgen voor  lichamelijke klachten. Wanneer alle 4 de aspecten in balans zijn, zal jij je goed voelen en zit je lekker in je vel.

Ik kijk als holistisch coach dan ook naar het hele systeem van het kind. En deze is tweeledig. Namelijk het eigen systeem, de 4 aspecten lichaam, gevoel, denken en energie. En ik kijk ook naar het systeem waaruit het kind komt, dit is vaak het gezin van herkomst. Wanneer er een storing is in het systeem, kijk ik niet alleen naar de klacht die eruit voortkomt, maar juist naar de oorsprong. Waar is de klacht ontstaan en hoe kom je weer in balans? 

Kinderen DOEN niet wat jij zegt, maar DOEN wat jij DOET! 

Binnen een gezin (systeem) ben je allemaal met elkaar verbonden. En wanneer een kind een klacht heeft, kan het zo zijn dat de klacht van het kind niet de klacht van het kind zelf is, maar dat één van de ouders (of beide ouders) de ‘drager’ is van de klacht. Het kind spiegelt dan de ouder. Het is dan ook belangrijk dat we met elkaar, de ouders, het kind en ik als coach, gaan achterhalen waar de klacht vandaan komt. Dit doe ik onder andere door middel van gesprekken, het inzetten van coachkaarten & therapeutisch tekenen. Vervolgens gaan we ons richten op het in balans brengen van de 4 aspecten (lichaam, gevoel, denken, energie) door middel van o.a. (kinder)massages, aromatherapie, emotioneel evenwicht en verschillende oefeningen zowel op cognitief (coachspellen) als energetisch niveau (gronden).  

Mijn doel als Holistisch Kinder- & Oudercoach is om zowel kind als ouder weer in zijn kracht te zetten, waardoor de balans binnen het gezin hersteld wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *