Holistische Coaching

Ik werk vanuit een holistische visie. Binnen de coaching kijk ik naar het grotere geheel (Holos is Grieks en betekent ‘heel’). Ik kijk dan ook naar het hele systeem van het kind. En dit is tweeledig. Het eigen systeem; lichaam, gevoel, denken en energie. En het systeem waaruit het kind komt. Vaak is dit het gezin van herkomst, de ouder(s).

Het is van belang dat het systeem (het gezin) mee gaat bewegen in de verandering die het kind doormaakt. Hiermee verklein je de kans dat het kind terugvalt in oude patronen. Een coachtraject bestaat dan ook uit een aantal kindsessies en een aantal oudersessies. De oudersessies zijn onder andere gericht op meer bewustwording bij de ouders. Wat speelt er bij het kind, wat heeft het kind nodig en welke rol hebben de ouders hierin.

Tijdens de kindsessies richt ik mij voornamelijk op het in balans brengen van het kind, waardoor de klachten verzacht worden en het kind gaat ervaren dat hij/zij precies goed is zoals hij/zij is. Dit doe ik onder andere door middel van lichaamswerk in de vorm van holistsiche kindermassages, aromatherapie, (coach)spelletjes en ontspanningsoefeningen.

Voor veel kinderen is het lastig om woorden te geven aan wat ze voelen en denken. Om meer inzicht te krijgen in wat er speelt bij het kind en hoe het kind zich voelt, zet ik spelenderwijs verschillende oefeningen en methodes in. Het lezen van kindertekeningen zal hierin een grote rol spelen.

Kindermassage voorbereiden