Holistische Massage

Wat ervaar je na een holistische massage?

Binnen de coachtrajecten spelen massages een belangrijke rol. Een holistische massage is namelijk heel heilzaam en een hele fijne manier om kinderen letterlijk beter in hun vel te laten voelen.

Wat maakt het dat deze holistische massage zo heilzaam is?

  • Een holistische massage geeft meer lichaams- en zelfbewustzijn en het geeft een positief lichaamsbesef. Door een massage kan het kind leren zijn/haar eigen grenzen te herkennen en aan te geven. Het wordt zich hierdoor bewust van zijn/haar lichaam, je voelt letterlijk waar je begint en ophoudt. Dat geeft meer zelfbevestiging & zelfvertrouwen en dat geeft het kind weer een goed gevoel. 
  • Door het masseren komt het hormoon oxytocine vrij. Dit stofje wordt aangemaakt in de hersenen en zorgt voor meer ontspanning en verbondenheid. Massage maakt kinderen sterk en minder kwetsbaar. Daarnaast heeft het ook een positief effect op je immuunsysteem.
  • Tijdens de massage werk ik ook met de meridiaanbanen en emotioneel evenwicht punten (de plaats op het lichaam waar de merdiaanbanen aan de oppervlakte liggen). De meridianen zijn gekoppeld aan emoties (zoals frustratie, boosheid, angst, onzekerheid) en door deze punten liefdevol en met aandacht te masseren worden de klachten direct bij de gevoeligste en belangrijkste punten aangepakt. Emotionele blokkades worden opgeheven en de energiebalans zal worden hersteld.  

Naast dat de massages een onderdeel zijn van het coachtraject is het ook mogelijk een losse massage sessie te boeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *