Werkwijze

Het kan voor ouders en/of kinderen een hele stap zijn om een coach in te schakelen. Vooral als je niet goed weet wat je kan verwachten. Om een idee te krijgen van hoe een coachtraject er ongeveer uitziet vind je hieronder een stappenplan. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan zeker contact met mij op!

 • Stap

  1

  Via mailen, bellen of een berichtje middels het contactfomulier kan je contact met mij opnemen. Ons eerste telefonische gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.

 • Stap

  2

  Als er na het eerste contact een klik is en we besluiten een samenwerking aan te gaan, dan stuur ik digitaal een uitgebreid intake formulier toe. Om een goed beeld van de achtergrond van jullie kind te krijgen en van de zaken die er spelen, is het belangrijk dat het intake formulier zo volledig mogelijk wordt ingevuld.

 • Stap

  3

  Hierna zal ik een intake gesprek hebben met de ouder(s) (online, in mijn praktijk of bij de ouder(s) thuis). Het ingevulde intake formulier zal hierbij als basis dienen. In dit gesprek zullen we de hulpvraag formuleren.

 • Stap

  4

  Vervolgens zal er een kindsessie plaatsvinden. In deze sessie observeer ik het kind en zet ik een aantal methodieken in, zoals het werken met coachkaarten, therapeutisch tekenen, aromatherapie of een holistische massage.

 • Stap

  5

  Op basis van de eerste gesprekken stel ik een coachplan op. Hierin staan mijn bevindingen en welke vervolgstappen er binnen het traject genomen gaan worden.

  Vervolgens zal er een oudersessie plaatsvinden. Tijdens deze sessie koppel ik mijn bevindingen terug van de kindsessie en gaan we hierover in gesprek.
 • Stap

  6

  Tijdens het coachtraject is er ruimte voor evaluatie en waneer nodig kunnen er aanpassingen gedaan worden in het coachplan.