voetreflex massage

Holistische kindermassage

Een holistische kindermassage is heel fijn voor kinderen met een gevoelige aard en voor kinderen die onrustig, gespannen of druk zijn. De massage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties.

Wat doet een holistische kindermassage?
* Kinderen komen meer in contact met hun lijf en gevoel.
* Kinderen leren beter hun grenzen kennen en aangeven. Dat brengt zelfbevestiging en zelfvertrouwen, waardoor ze letterlijk beter in hun vel komen te zitten.
* Het maakt kinderen sterk en minder kwetsbaar. Het draagt bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.
* Er vindt een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam plaats.

In de holistische kindermassage pas ik verschillende technieken toe: Hoofdmassage, buikmassage & voetreflexmassage.

Een sessie holistische kindermassage start met een voetenbadje met daarin en essentiële olie. Daarna mag het kind plaatsnemen op de massagetafel (de kleding mag aanblijven). Hierbij stem ik mij af op het kind en pas ik de massage aan wanneer dit nodig is. 

Aromatherapie

Om de werking te verdiepen en de massage te veraangenamen, combineer ik de massage met aromatherapie. Aromatherapie is een zachte en mooie manier om kinderen te ondersteunen en om weer in balans te komen. Met aromatherapie maak ik gebruik van essentiële oliën. De geur van de olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. 

Er zijn veel verschillende essentiële oliën. Ieder met hun eigen geur en werking. Tijdens de sessie laat ik het kind door middel van het gebruik van kaartjes, zelf een kaartje van een essentiële olie trekken. Vanuit het onbewust weten zal het kind die essentiële olie trekken welke op dat moment nodig is om weer in balans te komen. Van de uitgekozen essentiële olie maak ik een massage olie. 

Aromatherpie